vrijdag 24 juli 2015

Werkdag 9

De werf in Majholia die ons de eerste dag wel behoorlijk onoverzichtelijk en ondoenbaar leek, is de voorbije twee weken dag per dag geworden tot wat ze nu is. Van de 13 huisjes van de leprakolonie hebben we er 8 volledig afgekrabd, afgeschuurd, opgepoetst en in de primer gezet. Vandaag slaagden we er in om ook de twee galerijen voor deze huisjes een grondlaag met witte cement te geven. Een heel tevreden gevoel.
Na het werk verzamelden we alle bewoners van de kolonie gezin per gezin op de binnenkoer: vier echtparen met kinderen, een alleenstaande moeder met kind, 3 oudere koppels zonder kinderen en 3 alleenstaande mannen. De inhoud van onze valiezen waar we op luchthavens, in stations en treinen zo hard mee hadden gesleurd kon nu aan deze mensen worden uitgedeeld. Ontroering, blijdschap, dankbaarheid alom. Alweer een prachtige ervaring. Het beeld van de oudere man die uit dankbaarheid zijn verminkte handen open vouwt spreekt boekdelen.
Nu op naar het weekend : een tegenbezoek aan onze vrienden in Gaunaha, een diner op het bisschoppelijk paleis, een uitstap naar Raxaul - hoofdzetel van Little Flower.
Hopelijk worden jullie in Belgiƫ gespaard van te zware storm.

Lieve groeten,

Aelon, Alexander, Emma, Elise, Lander, Lore, Pieter-Jan, Annie en Dirk




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten